Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cererile pentru eliberarea certificatelor de rezidenta fiscala pot fi depuse si online


de Viorica Ghinea la 06 Iul. 2021
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererile pentru eliberarea certificatelor de rezidenta fiscala pot fi depuse si online
Agentia Nationala de Administrare Fiscala incurajeaza comunicarea dintre contribuabili si institutie prin mijloace electronice. Astfel a prezentat cateva modalitati de depunere online a cererilor pentru eliberarea certificatelor de rezidenta fiscala.


Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman aduce la cunostinta contribuabililor faptul ca cererile privind eliberarea certificatelor de rezidenta fiscala pentru persoanele juridice si fizice rezidente in Romania, cererile privind eliberarea certificatelor privind atestarea impozitului platit in Romania de catre persoanele nerezidente si cererile referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea desfasurarii activitatii in Romania de catre sediul permanent/sediul permanent desemnat al unei persoane juridice straine pot fi depuse de catre solicitanti si electronic, prin portalul e-guvernare.ro si prin Spatiul Privat Virtual.

Cererile prevazute de O.M.F.P nr.583/2016, cu modificarile si completarile ulterioare sunt:


Z01 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane juridice rezidente in Romania;

Z03 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania;

Z05 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania care desfasoara activitate independenta;

Z07 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania;

Z09 - Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine;

Z11 - Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane fizice nerezidente;

Z13 - Cerere referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea desfasurarii activitatii in Romania de catre sediul permanent/sediul permanent desemnat al unei persoane juridice straine.

Cererile pot fi descarcate de pe site-ul ANAF, sectiunea Servicii Online/Declaratii electronice/Descarcare declaratii sau prin accesarea link-ului.

Cererile transmise electronic de solicitanti se depun in format PDF cu XML atasat, la care se anexeaza o arhiva ZIP, care nu poate depasi 5 MGB si care contine formularele certificatelor prevazute de lege, in format ,,PDF,, ,,JPEG,, sau ,,TIFF,,.

Transmiterea certificatelor de rezidenta fiscala de catre organele fiscale catre persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual se face exclusiv electronic.

Pentru completarea si depunerea cererilor privind eliberarea certificatelor de rezidenta fiscala contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:
- apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor - Call - center, la numarul de telefon 031.403.91.60.


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.5 din 7 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016