CNPP - informare privind transmiterea prin mijloace electronice a adeverintelor care atesta continuarea studiilor
de Viorica Ghinea la 12 Oct. 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutia atrage atentia asupra faptului ca plata pensiei de urmas se suspenda incepand cu data de 1 octombrie a anului in curs, in situatia copilului, beneficiar al unei pensii de urmas, care nu face dovada continuarii studiilor.
Potrivit prevederilor art. 114 alin. (2) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei de urmas se suspenda incepand cu data de 1 octombrie a anului in curs, in situatia copilului, beneficiar al unei pensii de urmas, care nu face dovada continuarii studiilor.
"Sunt avuti in vedere copiii urmasi care au depasit varsta de 16 ani.

Propriul meu plan de afaceri

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Avand in vedere ca, in prezent, institutiile de invatamant comunica prin mijloace electronice adeverintele prin care se face dovada continuarii studiilor, iar acesti beneficiari au posibilitatea de a le transmite caselor teritoriale de pensie prin aceleasi modalitati, adeverintele in cauza, transmise electronic, constituie dovada privind continuarea studiilor si vor fi avute in vedere la acordarea pensiei de urmas, respectiv la continuarea platii pensiei de urmas, urmand ca beneficiarii sa prezinte originalul pana la sfarsitul anului scolar 2020-2021.", a informat CNPP.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult