Analiza: PFA poate colaboara cu alt PFA
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Pentru a fi considerata dependenta, o activitate trebuie sa indeplineasca cel putin unul dintre urmatoarele criterii:
- beneficiarul de venit se afla intr -o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
- in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;
- beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare -detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Contabilitatea in partida simpla
- platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit, potrivit art. 7 alin. (1) pct. 2 din Codul fiscal.
Vom analiza in materialul urmator o situatie concreta. PFA-urile pot sa angajeze salariati prin incheierea unui contract individual de munca. Exista si alte forme de a angaja personal pentru a evita infiintarea de Revisal?
Raspunsul expertilor Rentrop&Straton:
PFA isi poate desfasura activitatea conform prevederilor art. 4 lit. a) sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, incheiat in conditiile legii, potrivit art. 17 alin. (1) din OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
Intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca (CIM), inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit, potrivit art. 24 din OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familial, pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale.
Asadar, persoana fizica autorizata poate colabora cu alte persoane fizice autorizate.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri