de Cecilia Pavelescu la 13 Ian. 2017
0 comentarii Fii primul care comenteaza |
- in cazul dividendelor distribuite in anul 2016 si care nu au fost platite actionarilor/asociatilor persoane juridice pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale.
Aceste prevederi nu se aplica pentru dividendele distribuite si neplatite pana la sfarsitul anului 2016, daca in ultima zi a anului calendaristic persoana juridica romana care primeste dividendele detine, la data platii dividendelor, minimum 10% din titlurile de participare ale celeilalte persoane juridice, pe o perioada de un an implinit pana la data platii acestora inclusiv.
Baza legala - Art. 43 alin. (3) si (4) din Codul fiscal
- in cazul dividendelor/castigurilor obtinute ca urmare a detinerii de titluri de participare, distribuite in anul 2016, dar care nu au fost platite actionarilor/asociatilor/investitorilor persoane fizice pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale. Impozitul datorat se vireaza integral la bugetul de stat.
Baza legala - Art. 97 alin. (7) din Codul fiscal
Declararea impozitului pe dividende astfel platit de face prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" prin completarea corespunzatoare fie :
- a randului 4 "Impozit pe dividende distribuite/platite persoanelor juridice"
- a randului 6 "Impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice"
Sursa: AJFP Arges
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!
Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit
Cele mai citite stiri
Ultimele comentarii