Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Cum depui formularul 230 in 2022: modalitatile prezentate de ANAF


de Viorica Ghinea la 17 Mar. 2022
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum depui formularul 230 in 2022: modalitatile prezentate de ANAF
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a prezentat modalitatile de depunere a formularului 230 in anul 2022. AJFP Ialomita reaminteste contribuabililor ca in Monitorul Oficial nr. 96/2022 a fost publicat Ordinul nr. 80/2022 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 15/2021 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private conform legii, precum si a modelului si continutului unor formulare.


Noutatea acestui an este ca formularul 230 pentru redirectionarea pana la 3,5% din impozitul anual datorat poate fi depus direct la ONG-uri sau biserici de catre persoanele fizice, dupa cum s-a stabilit prin OG 8/2021.
 
Conform prevederilor actului normativ mentionat, formularul 230 ”Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat” se completeaza de catre contribuabilii persoane fizice si se depune pana la data de 25 mai 2022, inclusiv, sub sanctiunea decaderii, astfel:
 
- prin posta cu confirmare de primire;
 
- direct la registratura organului fiscal;
 
- prin portalul e-guvernare;
 
- prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, sectiunea Depunere Declaratie unica si alte formulare SPV-PF accesand link-ul: https://formularespv-pf.anaf.ro/;
 
- sau se poate opta pentru depunerea cererii la entitatea nonprofit/unitatea de cult, beneficiara sumei.
 
Entitatea nonprofit/unitatea de cult care primeste cereri de la contribuabili are obligatia de a transmite la organul fiscal competent doar prin mijloace electronice de transmitere la distanta, formularul ”Situatie centralizatoare a datelor cuprinse in formularul 230”.
 
In aceasta situatie, originalul cererilor 230, in format hartie, se pastreaza de catre entitatile nonprofit/unitatile de cult si sunt puse la dispozitia organului fiscal la solicitarea acestuia.
 
Descarca Formularul 230 pdf inteligent. 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.33 din 9 voturi

x

Intrebare antispam: 3 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016