Cum si unde poti plati obligatiile fiscale catre ANAF? Vezi 5 modalitati!
de Viorica Ghinea la 13 Mai. 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit unei brosuri oficiale publicate de Fisc, contribuabilii isi pot indeplini obligatiile de plata reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat prin urmatoarele modalitati:
- cu cardul bancar, on-line sau la casierii*);
- prin virament bancar;
- prin ordin de plata multiplu electronic (OPME);

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Impozit MICRO Tratament fiscal 2025

Impozitul minim pe cifra de afaceri Fiscalitate aplicata
- cu numerar;
- prin mandat postal.
Persoanele fizice au posibilitatea de a efectua plati prin urmatorele metode:
- On-line, cu cardul, prin intermediul Spatiului Privat Virtual sau al platformei Ghiseul.ro
Datele de logare pentru Ghiseul.ro se obtin on-line, accesand sectiunea „SOLICITA DATE DE ACCES” de pe prima pagina www.ghiseul.ro si parcurgand urmatorele etape: „Verificare CNP - Validare card - Trimitere e-mail cu datele de logare”
- cu cardul bancar, la casieriile Trezoreriei Statului pe raza carora acestia isi au domiciliul fiscal (adresa din actul de identitate: buletin/carte de identitate, permis de sedere pe teritoriul Romaniei, numar de inregistrare fiscala)
- prin virament bancar
Codurile IBAN aferente conturilor unitatilor Trezoreriei Statului se regasec pe deciziile de impunere sau pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in sectiunea Asistenta contribuabili – Codurile IBAN
In sectiunea „Beneficiar”, campul „Cod de identificare fiscala” se completeaza CNPul / CIF-ul / CUI-ul contribuabilului pentru care se face plata, iar in cazul punctelor de lucru cu minim 5 angajati pentru care exista obligatia platii impozitului pe veniturile din salarii, CUI-ul punctului de lucru.
Ordinul de plata poate fi completat si cu ajutorul aplicatiei OPFV de pe
site-ul ANAF, sectiunea „Programe utile”.
Pentru efectuarea platilor, pot fi utilizate si serviciile e-banking.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult