Declaratia unica: pana la ce data trebuie sa declare PFA-urile veniturile obtinute?
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va informam ca Declaratia unica reprezinta un formular de a comasat sapte declaratii fiscale, dupa cum urmeaza: Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale Cresterea prepelitelor japoneze Radiere SRL PFA II IF
- D200 - veniturile realizate din Romania;
- D201 - veniturile realizate din strainatate;
- D220 - venitul estimat/norma de venit;
- D221 - norme de venit- agricultura;
- D600 - venitul baza pentru CAS;
- D604 - stabilire CASS persoane fara venit;
- D605 - stopare CASS persoane fara venit.
Potrivit contabilul.ro, persoanele care trebuie sa plateasca impozitul pe venit vor completa un singur formular, anual, care va putea fi depus si in mediul online. Nu trebuie sa uitat ca atat persoanele fizice autorizate (PFA), cat siceilal?i contribuabili cu venituri independente în 2017 trebuie sa le declare pân? la 15 iulie 2018, prin intermediul Declaratiei unice. Plata contributiilor pentru anul urmator se va putea face pana pe 15 martie 2019.
Ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, a spus la finalul sedintei ca vor fi aplicate reduceri in cazul depunerii declaratiei unice in sistemul online si daca se fac plati anticipate. Totodata, Teodorovici a mai mentionat ca, in ceea ce priveste veniturile din drepturile de autor, s-a optat pentru varianta stopajul la sursa. "Aici am ales ideea stopajului la sursa. Este o abordare care anii trecuti s-a mai utilizat, este normala si e bun augur pentru cei care sunt vizati".
Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri