Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Informare ANAF: ce se va intampla cu amenzile contraventionale?


de Viorica Ghinea la 06 Aug. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informare ANAF: ce se va intampla cu amenzile contraventionale?
In Monitorul Oficial nr. 647 din data de 25 iulie 2018 a fost publicata Legea nr. 203 din data de 20 iulie 2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale.


LEGEA 203/2018: modificari privind amenzile contraventionale

 

 - Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.

 - A fost creat cadrul legal general pentru eficientizarea activitatii de achitare a amenzilor, astfel:

a) sistemul pilot se va aplica, pentru inceput. amenzilor contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice aplicate conducatorilor de autovehicule;

b) va fi creat un sistem informatic de gestionare a titlurilor de creanta electronice (a amenzilor);

c) se va constitui un cont unic deschis la Trezoreria Statului, destinat incasarii amenzilor contraventionale (se va emite un ordin al ministrului finantelor publice in acest sens); sumele incasate in acest cont unic se vor distribui, in termen de 2 zile lucratoare, catre unitatile administrative locale (UAT) unde domiciliaza contravenientii;

d) se reglementeaza obligatia utilizarii unei serii de evidenta unica a proceselor-verbale de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii;

e) achitarea in numerar a amenzilor contraventionale se va putea face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unitatilor administrativ-teritoriale (UAT) sau la alte entitati care se vor stabili prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice.

f) contravenientul nu va mai fi obligat sa faca dovada platii catre agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

g) procesele-verbale de contraventie intocmite in conditiile prezentei legi se arhiveaza la nivelul organului din care face parte agentul constatator, fara a mai fi transmise in format hartie organelor fiscale competente pentru urmarirea acestora; informatiile aferente acestor documente vor fi incarcate de organele constatatoare in sistemul informatic de gestionare a titlurilor de creanta electronice pentru a fi folosite de organele de urmarire (executare silita).

h) pentru aplicarea acestui sistem pilot urmeaza a se emite acte normative secundare (norme de aplicare).


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

x

Intrebare antispam: 4 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz
Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
Descarca GRATUIT Raportul Special

Noutati PFA in 2025. Solutii. Dezavantaje. Studii de caz

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016