Ministerul Finantelor: Programul "Noua casa" va avea garantii de 1,5 miliarde de lei in anul 2022
de Viorica Ghinea la 15 Feb. 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De asemenea, se propune incheierea de polite de asigurare impotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finantatorilor, pe toata durata finantarii garantate la o valoare acceptata de o societate de asigurare, dar nu mai putin decat valoarea de piata a locuintei, urmand ca aceasta prevedere sa se aplice tuturor creditelor garantate in cadrul Programului, pentru politele de asigurare incheiate dupa data intrarii in vigoare a prezentei hotarari de guvern.
Programul „Noua Casa” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care faciliteaza achizitia unui imobil cu destinatia de locuinta, prin intermediul contractarii de credite garantate de stat.
“Noua casa” 2022 se acorda in lei, pentru achizitia unei singure locuinte, iar valoarea maxima a creditului care poate fi accesat este de 66.500 Euro - pentru locuinte al caror pret este de maxim 70.000 Euro, avansul solicitat fiind de 5% si 119.000 Euro – pentru locuinte al caror pret este de maxim 140.000 Euro, in acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Cultura castravetelui anti-diabet

Cartea Verde a Impozitului pe Profit 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
De la lansarea Programului in anul 2009 pana la finele lunii decembrie 2021, au fost acordate 321.073 garantii si promisiuni de garantare in valoare totala de 29,90 miliarde lei.
In 2021 au fost acordate 11.858 garantii in valoare totala de 1,52 mld. lei si 3.779 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,55 miliarde lei, din care, din plafonul anului 2021, au fost acordate 9.275 contracte de garantare in valoare totala de 1,18 mld. lei si 3.566 promisiuni de garantare, in valoare totala de 0,52 miliarde lei.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
Controale antifrauda: Ce risca administratorii care ignora somatia ANAF
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Arhivare documente: Cum si cat se pastreaza actele financiar-contabile?
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult