Noul model al Declaratiei unice este in Monitor. Au fost incluse bonificatiile!
de Viorica Ghinea la 04 Iun. 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vor fi acordate doua reduceri:
- 5% pentru plata impozitului, respectiv a asigurarilor sociale pana in data de 30 iunie 2020;
- 5% pentru depunerea electronica a declaratiei pana in data de 30 iunie.

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Cultura castravetelui anti-diabet
Persoanele care vor indeplini cele doua conditii vor beneficia de bonificatie de 10%.
Potrivit Ordinului nr. 1107/2020, "in anul 2020, declaratia se depune:
- pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, pentru stabilirea si declararea impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza in anul 2020, precum si pentru declararea si stabilirea contributiilor sociale datorate;
- pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, in vederea declararii venitului realizat si stabilirii impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale, pentru anul 2019;
- pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, sub sanctiunea decaderii, in cazul exercitarii optiunii privind destinatia unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/castigul net anual impozabil stabilit potrivit art. 123 alin. (3) din Codul fiscal, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private."
Contribuabilii care depun Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv si beneficiaza de bonificatia/bonificatiile prevazuta (e) la art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2020 vor avea in vedere urmatoarele:
1. Contribuabilii care au numai obligatia declararii obligatiilor fiscale prin completarea capitolului I din Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si care nu au depus, pana la intrarea in vigoare a prezentului ordin, Declaratia unica pentru declararea venitului realizat in anul 2019 completeaza formularul, bifand sectiunile si subsectiunile aferente veniturilor realizate, precum si sectiunea 5, subsectiunea 1.
2. Contribuabilii care au numai obligatia declararii obligatiilor fiscale prin depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - capitolul I, care au depus deja, pana la intrarea in vigoare a prezentului ordin, Declaratia unica pentru veniturile realizate in anul 2019 si care aplica bonificatia/bonificatiile prevazuta (e) la art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 69/2020, completeaza declaratia dupa cum urmeaza:
- bifeaza, la lit. B «Date privind sectiunile completate», la capitolul I din formular, casuta «Declaratie rectificativa privind Capitolul I , pentru aplicarea bonificatiei» si casuta aferenta subsectiunii 1 «Sumarul obligatiilor privind impozitul pe venit realizat si contributiile sociale datorate, pentru anul 2019» de la sectiunea 5 «Sumarul obligatiilor privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate, pentru anul fiscal 2019»;
- completeaza exclusiv rubricile corespunzatoare subsectiunii 1 de la sectiunea 5 de la capitolul I din formular.
Contribuabilii care au depus deja, pana la intrarea in vigoare a prezentului ordin, Declaratia unica pentru veniturile realizate in anul 2019... citeste continuarea Ordinului nr. 1107/2020.
Viorica Ghinea
Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Autor: Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult