Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Comunicare unitara ANAF si transmiterea publica a rezultatelor discutiilor organizate periodic cu mediul de afaceri


de Victor Achim la 22 Mar. 2017
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicare unitara ANAF si transmiterea publica a rezultatelor discutiilor organizate periodic cu mediul de afaceri
Transparenta este un element important cand vorbim de relatia contribuabil-autoritate fiscala sau mediu de afaceri-ANAF. Masuri noi si eficiente, cel putin la prima vedere, sunt anuntate in ultima perioada din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Astfel, in afara de cele 9 masuri anuntate de ANAF privind evaziunea fiscala si noua procedura de poprire conturi, exista modificari si la nivel de comunicare in cadrul institutiei si in ce priveste relatia cu mediul de afaceri.

Astfel, printr-un comunicat nou, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca va introduce o practica unitara in materie de comunicare, pentru facilitarea accesului la informatiile de interes public in timp real.

Cu alte cuvinte, asa cum se precizeaza in noul anunt, Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice si structura centrala a ANAF vor armoniza publicarea documentarilor si a comunicarilor adresate publicului, atat de structurile judetene si cea centrala. Ca exemplu concret, pana acum, intalnirile care aveau loc intre reprezentantii Fiscului si contribuabili se finalizau doar rareori prin comunicarea ulterioara a principalelor teme de discutie si a rezultatelor intalnirii, urmand ca de acum inainte toate informatiile de interes sa fie diseminate cat mai rapid, ne-au spus oficiali ai ANAF.

Pana la data de 15 aprilie, conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala s-a angajat fata de Seful Guvernului, Sorin Grindeanu, sa implementeze 14 masuri pentru cresterea nivelului de colectare si conformare voluntara, printre acestea numarandu-se si imbunatirea relatiei Fisc- contribuabil, ceea ce inseamna implicit imbunatatirea comunicarii


Autor: Victor Achim

Victor Achim s-a alaturat redactiei noastre acum 6 ani. Si-a inceput activitatea in presa in urma cu peste 10 ani si a acoperit de-a lungul anilor domenii precum TVA, taxe si impozite si contributii sociale.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

x

Intrebare antispam: 2 + 3 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016