Vanzarea autoturismului din patrimoniul PFA. Ce spune legea?
de Redactia PortalPFA la 28 Iun. 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzare autoturismului din patrimoniul PFA: raspunsul specialistului
Vanzare autoturismului din patrimoniul PFA (persoana fizica autorizata) se va face la pretul de piata, mai ales daca vanzarea se face catre o persoana afiliata (membrul familiei).
Pretul de piata reprezinta "suma care ar fi platita de un client independent unui furnizor independent in acelasi moment si in acelasi loc, pentru acelasi bun sau serviciu ori pentru unul similar, in conditii de concurenta loiala.

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Radiere SRL PFA II IF

Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Prin urmare, pretul de vanzare trebuie justificat prin anunturi de oferte de pret de pe mica si mare publicitate, expertiza tehnica, service auto, raport de evaluare, etc.
In cazul unui unui control fiscal, autoritatile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoanele implicate, dupa cum este necesar, pentru a reflecta pretul de piata al bunurilor sau serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei, potrivit art. 11 din Codul fiscal (Prevederi speciale pentru aplicarea Codului fiscal), in cazul in care pretul nu reflecta pretul pietei, in special daca vanzarea se face catre persoane afiliate.
Pentru vanzarea autoturismului se va intocmi factura.
Venitul din vanzarea autoturismului, este venit impozabil la calculul venitului net, daca valoarea acestuia este integral amortizata. Impozitul este 10%.
Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar.
Redactia PortalPFA
Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Autor: Redactia PortalPFA este formata dintr-un colectiv de 3 autori specializati in domenii precum contabilitate, fiscalitate, TVA si legislatia muncii. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de TVA, legislatie fiscala si contabila, explicand detaliat modificarile aparute. Va oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult