Vectorul fiscal pentru angajatori este modificat conform Codului Fiscal
de Andrei Covaci la 14 Dec. 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ca urmare, incepand cu data de 01.01.2018, toate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora ar trebui sa depuna declaratia de mentiuni, in termen de 15 zile, in vederea inscrierii, in vectorul fiscal a contributiei asiguratorie pentru munca.
Pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a evita aglomeratia la ghiseele administratiilor fiscale centrale, avand in vedere termenul scurt de depunere a declaratiei de mentiuni, printr-un proiect de ordin se propune ca modificarea vectorului fiscal pentru categoria de contribuabili mai sus mentionata sa fie realizata de catre organele fiscale centrale competente, prin inscrierea contributiei asiguratorie pentru munca.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala mai propune, prin acelasi proiect de ordin, adaptarea obligatiilor fiscale de declarare inscrise in vectorul fiscal la noile prevederi ale Codului fiscal; modificarea si completarea declaratiilor de inregistrare fiscala, precum si a instructiunilor de completare ale acestora, conform noilor prevederi ale Codului fiscal.
Reamintim ca, incepand cu 01.01.2018, contributiile sociale obligatorii sunt:
1. contributia de asigurari sociale datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar in cazul persoanelor fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca, dupa caz;
2. contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
3. contributia asiguratorie pentru munca datorata de catre persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.
Sursa: ANAF
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri
PFA in IT: Atentie la alegerea codului CAEN si depasirea plafonului de TVA!
Citeste mai mult
SAF-T pentru PFA: Este sau NU obligatorie depunerea D406?
Citeste mai mult
PFA care lucreaza cu zilieri: Cum completezi corect Declaratia D700
Citeste mai mult
Masuri fiscale 2025: Ce aduce noul Program de Guvernare
Citeste mai mult
Drepturi de autor: Ce obligatii exista la depasirea plafonului de 300.000 lei
Citeste mai mult