Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Fiscul va trimite deciziile de impunere pentru 2016-2017 pana la data de 30 octombrie 2018


de Viorica Ghinea la 29 Aug. 2018
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fiscul va trimite deciziile de impunere pentru 2016-2017 pana la data de 30 octombrie 2018
Fiscul a stabilit data pentru aprobarea termenului de emitere si transmitere a deciziilor de impunere privind stabilirea contributiilor de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii 2016 si 2017, conform unui proiect de ordin al presedintelui institutiei.


Prin proiectul de ordin pe care ANAF l-a pus in dezbatere publica, se propune aprobarea unui termen de finalizare a acestui proces: pana la data de 30 octombrie 2018.

“Pana la data de 30 octombrie 2018, organul fiscal central competent stabileste obligatiile anuale de plata a contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 si 2017, emite si transmite deciziile de impunere anuala pentru aceste obligatii.”, se arata documentul publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit prevederilor Codului fiscal, pentru veniturile realizate in anii 2016 si 2017, stabilirea si regularizarea contributiei de asigurari sociale pentru persoanele fizice se realizeaza de organul fiscal central competent, prin emiterea unei decizii de impunere anuala, pe baza datelor declarate de contribuabili in declaratia privind venitul realizat sau in Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datoratede persoanele fizice, Capitolul I „Date privind veniturile realizate in anul 2017”, dupa caz.

Modelul si continutul deciziilor de impunere anuala prin care se stabileste contributia de asigurari sociale datorata de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 si 2017 au fost aprobate prin Ordinul presedintelui ANAF nr.1964/2017 pentru aprobarea formularului 630 ”Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”, respectiv Ordinul presedintelui ANAF nr.1701/2018 pentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice, precum si a formularului ”Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale”.

Deciziile de impunere se comunica contribuabilului in conformitate cu prevederile art.47 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

In vederea organizarii activitatii organelor fiscale centrale teritoriale, precum si derularii in mod unitar a procesului de emitere si transmitere a deciziilor de impunere prin care se definitiveaza contributiile de asigurari sociale, pentru anii fiscali 2016 si 2017, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea unui termen de finalizare a acestui proces, respectiv pana la data de 30 octombrie 2018.



 


Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.64 din 7 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 5 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016