ANAF raspunde: Depunerea declaratiei de venit pentru persoanele care au obtinut venituri din activitati agricole
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va prezentam cele mai interesante intrebari si raspunsuri din sesiunea de consultanta online ANAF, pe tema "Depunerea Declaratiei privind veniturile realizate din Romania pentru anul 2015 pentru persoanele care obtin venituri din activitati agricole":
Cum declara o persoana fizica care realizeaza venituri din activitati agricole care nu se incadreaza la norma de venit, ex: vanzare de vitei sau plante. Este nevoie sa se autorizeze la Registrul Comertului pentru a fi impus in sistem real, acestia neregasindu-se la norma de la venituri agricole?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala: In situatia in care vanzarea de vitei se realizeaza din productia proprie, atunci veniturile obtinute sunt neimpozabile. In situatia in care animalele respective fac parte din exemplarele masculine de taurine sau bubaline, atunci veniturile obtinute din cresterea/vanzarea acestora se impoziteaza in sistem real, pe baza datelor din contabilitate (Cod fiscal art 103 norme pct. 28(5) si (6) cap VII).

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Veniturile din activitati agricole (cultivare si valorificare plante) pentru care nu exista obligatia stabilirii normelor de venit sunt venituri impozabile si se supun impunerii potrivit prevederilor referitoare la venituri din activitati independente din Codul fiscal, pentru care venitul net anual se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate. Desfasurarea activitatilor independente se realizeaza in conditiile OUG 44/2008.
Un PFA inregistrat la Reg. Comertului, cod caen 0124 - cultivare fructe semintoase, care depune anual D221 si este impus anual pe norma de venit mai are obligatia depunerii D200 pe anul precedent?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala: Buna ziua. Formularul 200 nu se depune pentru venituri din activitati agricole impuse la norma de venit pentru care impozitul este final.
Daca o persoana fizica autorizata prin Registrul Comertului cu activitate agricola care detine cod fiscal, are obligatia depunerii Declaratiei 221 acesta avand terenuri sau animale in limita scutita?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala: Avand in vedere informatiile furnizate de dumneavoastra, nu aveti obligatia depunerii formularului 221 daca terenurile si capetele de animale sunt sub limita stabilita prin codul fiscal.
Veniturile din activitati agricole,care au optat pentru norme de venit,si depasesc plafonul de 100000 de euro, raman tot la norma de venit?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala: Contribuabilii care obtin doar venituri din activitati agricole pentru care au fost stabilite norme de venit nu au obligatii contabile.
PFA desfaoara activitati de cultivarea cerealelor. Cum va fi impozitata? Conform normelor de venit?Ce declaratii trebuie sa depuna si ce termene sunt? Dar daca cultiva cerealele si le si prelucreaza?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala: Venitul din cultivarea cerealelor reprezinta venit din activitati agricole si se stabileste pe baza de norme de venit, cu exceptia veniturilor neimpozabile in limitele stabilite potrivit art. 105 alin. (2) din Codul fiscal.
Contribuabilul care desfasoara o activitate agricola pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit are obligatia de a depune anual o declaratie (formularul 221 - Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit), la organul fiscal competent, pana la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul in curs.
Veniturile obtinute din valorificarea cerealelor in alta modalitate decat in stare naturala reprezinta venituri din activitati independente si se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective. Pentru aceasta categorie de venit se depune formularul 220 in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii si formularul 200 pana in data de 25 mai a anului urmator realizarii venitului.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Articole pe acelasi subiect
Cele mai citite stiri