Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Indemnizatia de somaj tehnic pentru PFA-uri si profesionisti va fi prelungita pana la finalul lunii iunie 2021


de Viorica Ghinea la 07 Dec. 2020
1 comentarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indemnizatia de somaj tehnic pentru PFA-uri si profesionisti va fi prelungita pana la finalul lunii iunie 2021
Masurile pentru sustinerea angajatilor si a profesionistilor vor fi prelungite pana la 30 iunie 2021, a decis Guvenul. Atat somajul tehnic, cat si programul Kurzarbeit vor fi sustinute de stat pana la termenul stabilit.


In sedinta din 4 decembrie 2020, Guvernul a adoptat doua acte normative prin care a prelungit pana la 30 iunie 2021 acordarea indemnizatiei pentru timpul redus de munca al salariatilor (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activitatii profesionistilor, precum si a indemnizatiei de somaj tehnic pentru angajati si alte categorii de profesionisti, anunta Ministerul Muncii intr-un comunicat de presa.
 
Potrivit documentului, se va prelungi acordarea somajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restrictionate din cauza pandemiei Covid-19, pana la 30 iunie 2021.
 
Totodata, masura privind timpul redus de munca pentru salariati/profesionisti (OUG 132/2020) se prelungeste pana la aceeasi data.
 
In scopul flexibilizarii conditiilor de accesare a indemnizatiei pentru timp redus de munca, au fost adoptate o serie de completari, dupa cum urmeaza:
 
- cele 5 zile in care reducerea timpului de munca este obligatorie nu mai trebuie sa fie consecutive;
 
- angajatorul va putea reduce timpul de munca al salariatilor cu cel mult 80% din durata prevazuta in contractul individual de munca;
 
- interdictia de angajare sau subcontractare pentru activitati similare supuse reducerii timpului de munca se va aplica strict la nivelul locurilor de munca afectate de aceasta masura si nu la nivelul angajatorului in ansamblul sau, ca in prezent.

 
 
 
Foto: pixabay.com
 

Viorica Ghinea Autor: Viorica Ghinea

Ghinea Viorica face parte din echipa Portalpfa.ro din anul 2017, unde se concentreaza pe noutatile legislative si prezinta cele mai relevante stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea in presa in 2009 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum sanatate, amenajari interioare, moda, sport si legislatie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna TVA, monografii contabile, legislatie fiscala si contabila, pentru a sprijini contabilii, antreprenorii si alte categorii.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 4.02 din 26 voturi

x

Intrebare antispam: 5 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Comentarii 1 comentariiAdauga comentariul tau

Tatoi-Stanciu Cristian Mihai 2020-12-09 19:35:17

Multumesc pentru informatie!
Desfasor activitate in regim de PFA pt acordare consultanta management, ssm,psi,etc CAEN 8299 - Alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi nca. Concret, nu am stiut de aceasta facilitate acordata pe perioada carantinei si starii de alerta.
Ce pot face acum pt a beneficia de facilitate si care sunt actele necesare obtinerii facilitatii?
O seara placuta!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016